Megjelent a Konica Minolta MOBOTIX 7-es megoldás-platformja

A Konica Minolta az intelligens videó-technológia terén újabb nagy előrelépést tesz az által, hogy piacra dobja a MOBOTIX 7 elnevezésű, okosmegoldásra épülő platformját és az azt alkalmazó M73 IoT-kamerát. A MOBOTIX kamerák legújabb generációja az új funkciók széles skáláját, valamint mély tanuláson alapuló alkalmazás-megoldásokat kínál, ez által megnyitva a hagyományos video-biztonságon túlmutató új lehetőségeket. Az M73-ban több mint tizenöt alkalmazást integráltunk a kamera szoftverébe, amely gyakorlatilag bármely szektor üzleti folyamatainak optimalizálására használható.

„A MOBOTIX 7-es egy olyan erőteljes, decentralizált, biztonságos moduláris, mély tanulási modulokra épített „Made in Germany” IoT-videorendszer, amelyet a Mobotix a Konica Minoltával való együttműködés során fejlesztett ki – mondja Shintaro Inoue, a Konica Minolta Business Solutions Europe video-megoldás szolgáltató részlegének felsővezetője. „A MOBOTIX 7-es platformmal és az ahhoz tartozó intelligens alkalmazások új családjával vevőink számára számos IoT-folyamatot forradalmasítunk majd.”

Fokozott hatékonyság és biztonság

A képérzékelők és a környezetérzékelők AI-alapú analitikával történő egyesítésével a vállalkozások növelhetik termelési hatékonyságukat, valamint javíthatják megelőzési célú karbantartási vagy tűzvédelmi intézkedéseiket. A közlekedési alkalmazásoknál az integrált arcfelismerési, közlekedés nyomon követési, valamint tárgyfelismerési funkciók biztosítják, hogy a járművezetők azonnal felismerjék a veszélyes helyzeteket, így javítva az utak biztonságát a vezetők, az utasok és az utak egyéb használói számára.

Mobotix M73: teljeskörű, nagy teljesítményű video-rendszer előre telepített alkalmazásokkal

Az új IoT-kamera magas specifikációval rendelkező processzorokat alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kamerateljesítmény legújabb funkcióit is magában foglalja, így például 30 fps és 120 dB WDR-en (Wide Dynamic Range ) mellett is 4K-s felbontást tesz lehetővé. A jelenlegi igényekkel lépést tartva a kamera ezen kívül energiahatékony is: a kevesebb, mint 25 wattnyi (PoE+) összesített áramfogyasztás ellenére, minden egyes M73-as beépített (de bővíthető) 8GB kapacitású rögzítővel  rendelkezik, így kiegészítő szerverre vagy tároló eszközre nincs feltétlenül szükség. Az előre telepített alkalmazások harminc napig ingyenesen kipróbálhatók, amely időszak után a felhasználók minden egyes alkalmazáshoz különálló liszenszt vásárolhatnak. Kizárólag olyan kiváló minőségű és megbízható analitikai csomagok kerülhetnek telepítésre a kamerák felületén, amelyek mindegyikét teszteltük és MOBOTIX-tanúsítvánnyal láttuk el, hogy azok mind minőség, mind pedig kiberbiztonság szempontjából a lehető legmagasabb színvonalat képviseljék.

Ez által számtalan alkalmazási lehetőség nyílik meg — így például az egyik MOBOTIX-kameraalkalmazás érzékelni tudja, amikor valamely épület a túlzsúfoltság veszélyének van kitéve. Ebben az esetben a kamera azonnal és automatikusan elindít egy elterelést, minden, az épületbe belépni szándékozó további személy számára, ily módon előzve meg a baleseteket és a pánik kitörését. A kamera alkalmazásainak nincsen határa, a megoldásplatform pedig különösen a tervezési, energia-, építőmérnöki, ipari és termelési, közszolgáltatási, kiskereskedelmi, egészségügyi és oktatási szektorban hasznos.

A mesterséges intelligencia és mélytanulás alapú okosvideo-technológiákra való összpontosítás

A fenti példák azt mutatják, hogy az intelligens video-nyomon követés sokkal több, mint egyszerűen a képanyag rögzítése és elemzése. A MOBOTIX-szel együtt a Konica Minolta célja egy sor olyan egyéb, mesterséges intelligencia alapú megoldás kialakítása, amelynek segítségével az események előre jelezhetővé válnak és az emberek, a környezet, az épületek és rendszerek védelmének célját szolgáló eredményes intézkedések időben foganatosíthatóvá válnak. A MOBOTIX 7-es és az M73-as olyan funkciókkal rendelkező alkalmazásokat nyújtanak, mint amilyen például az arc, a kor, a hangulat, a nem felismerésének képessége, valamint a specializált, személyre szabott megoldások.

Honnan értesült megoldásainkról?

Kapcsolatfelvétel célja:Az adatkezelési tájékoztatót, a Jogi nyilatkozatot és a Felhasználási feltételeketfeltételeket elolvastam, elfogadom a benne foglaltakat.Az Elküldés gombra kattintva hozzájárulok ahhoz, hogy a Konica Minolta Magyarország Kft. a fent megadott adataimat kapcsolatfelvétel céljából kezelje.Hozzájárulok, hogy Konica Minolta Magyarország Kft. személyre szabott ajánlatokkal megkereshessen és direkt marketing anyagot (ideértve az információs felméréseket, meghívókat, reklámokat, hírleveleket, szakmai és promóciós rendezvényeket, termék és szolgáltatás ismertetőket, sikertörténetek, akciókat stb.) küldhessen a fent megadott elérhetőségeimre a Konica Minolta és a hozzátartozó, csoporton belüli cégekkel kapcsolatosan. A hozzájárulás bármikor önkéntesen és ingyenesen visszavonható az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.